חייבת המצויה בהליך פשיטת רגל קרוב לשש שנים הגישה בקשה למתן הפטר
דרגו את המאמר |
|
נגד חייבת המצויה בהליך פשיטת רגל קרוב לשש שנים, הוגשה בקשה למתן צו כינוס ולהכרזתה כפושטת רגל. החייבת שהיא עורכת דין בעיסוקה, עתרה לבית המשפט המחוזי בתל אביב - יפו, בבקשה למתן הפטר. מנגד בעלה לשעבר, שעמו ניהלה עסק משותף, הגיש את התנגדותו למתן הפטר, בטענה כי אם התביעה שהוגשה נגדו על ידי בני משפחתה של החייבת תתקבל, תביעת חובו תגדל.
בקופת הכינוס הצטבר סכום של 60,000 שקלים
בחודש אפריל 2010, ניתן לחייבת צו כינוס לפי בקשת בנק לאומי, ומונה מנהל מיוחד על נכסיה. בהתאם לכך הושת עליה לשלם תשלום חודשי בסך של 400 שקלים בחודש. החייבת עמדה בצו התשלומים ובמהלך השנים הצטבר בקופת הכינוס סכום של 60,000 שקלים. נגד החייבת הוגשו 19 תביעות חוב, שמתוכם 9 תביעות חוב בסך של 2,438,600 שקלים שאושרו על ידי הנושים, ועוד 13 תביעות חוב בסך כולל של 6,475,500 ₪ אשר נדחו.
בן זוגה לשעבר של החייבת, שהוא בין הנושים שתביעת החוב שלו נדחתה, ואף היה מצוי בהליכי פשיטת רגל שבוטל, הגיש ערעור על הכרעת המנהל המיוחד, כאשר עיקר המחלוקת נבע מעסק משותף של בני הזוג. הנושה טען כי תביעת החוב שהוגשה נגדו על ידי בני משפחתה של החייבת תגדל, וכי היא משתכרת סכומים גבוהים מאלה שהצהירה עליהם, ואף צפויה לקבל ירושה מאביה המנוח.
החייבת הציעה להשלים לקופת פשיטת הרגל כספים באמצעות סיוע של בנה
בהמלצת המנהל המיוחד, שיפרה החייבת את הצעת ההפטר המקורית, והציעה להשלים לקופת פשיטת הרגל סכום שיעמיד את הקופה על סך 230,000 שקלים, בנוסף לסכום שמצוי בקופה. וכן, יועבר סכום שהיא זכאית לקבל מהביטוח בגין תאונת דרכים בסך של כ- 30,000 שקלים. הנושים הסכימו להצעה החדשה, ופרט לבן זוגה לא הוגשה התנגדות.
המנהל המיוחד תמך בבקשה, וציין כי החייבת השלימה את הדוחות החסרים ואת חוב הפיגורים, ואף סבר כי התנגדות בן זוגה מושתתת על מניעים אישיים ולא ענייניים, ונוכח גילה של החייבת והכנסותיה הדלות, לא ניתן יהיה לשפר את קופת פשיטת הרגל.
בית המשפט התרשם כי הליכי פשיטת רגל מתנהלים כמעט שש שנים שזהו משך זמן ארוך שיש בו כדי משקל לקבלת הבקשה, ואף הביא בחשבון את התרומה הכספית בסכום נכבד לקופת הכינוס, ותרומתו הניכרת של בנה של החייבת להפטר, והשתכנע כי לא ניתן יהיה להעשיר את הקופה ככל שהליכי פשיטת הרגל ימשכו.
בית המשפט לא התעלם מטענות בן הזוג לשעבר בדבר הגדלת תביעת חובו, אך התרשם כי תביעת החוב בהקשר זה נדחתה ועל כך לא הוגש ערעור. לפיכך קבע כי אין לעניין התביעה כדי להשפיע על גורל ערעורו ועל הבקשה להפטר. בנסיבות אלו נעתר בית המשפט לבקשה, והורה על מתן צו הפטר שיהפוך לחלוט, בתנאי שתוך שלושה חודשים, עד חודש פברואר 2016, יועמד הסכום שבקופת פשיטת הרגל על סך של 230,000 שקלים.
פש"ר 40808-12-09