www.what2do.co.il

פושט רגל שבקשתו למתן הפטר נדחתה הגיש ערעור

דרגו את המאמר

פושט רגל שבקשתו למתן הפטר נדחתה הגיש ערעור

פושט רגל בשנות השלושים לחייו הגיש ערעור לבית המשפט העליון, בעקבות החלטת בית המשפט המחוזי בתל אביב, לדחות את בקשתו למתן הפטר לחובותיו.

 

המבקש, יליד 1979, מתגורר כיום בבית אמו יחד ומפרנס את אשתו ושלושת ילדיו מעבודה כנהג שכיר. בשנת 2000, הוא היה שותף בעסק להובלות, ובעקבות בעיות כלכליות בעסק נוצרו חובות על שמו.

 

למרות החובות המבקש פתח עסק חדש להובלות

 

כשנתיים מאוחר יותר המבקש הקים יחד עם גיסו חברת הובלות חדשה, השניים היו שותפים שווים והיו ברשותם ארבע משאיות הובלה. החברה פעלה עד לסגירתה בשנת 2004. בעקבות סגירת שתי החברות בזו אחר זו, המבקש צבר חובות בסך של 1,700,000 שקל.

 

בשנת 2009 ניתן צו כינוס וכשלוש שנים מאוחר יותר, בשנת 2012 הוא הוכרז כפושט רגל. בקופת כונס הנכסים רשומה כיום יתרה על סך של 29,000 שקל בלבד.

 

בחודש מרץ 2014 התקיים דיון בעקבות בקשתו למתן הפטר. הנאמן התנגד למתן ההפטר בשל התנהלותו של המבקש בהליך וגם בעקבות אופן יצירת החובות. הנאמן טען כי המבקש לא הגיש את הדוחות במועד שנקבע ולא צירף את המסמכים המתאימים.

 

המשאיות לא חולקו בצורה שווה בין השותפים השווים

 

הנאמן הוסיף כי למרות שהמבקש וגיסו היו שותפים שווים בחברת ההובלות, גיסו קיבל שלוש משאיות וברשות המבקש נותרה משאית אחת. עוד טען כי לא הוצגו בפניו מסמכים המסבירים את אופן החלוקה הלא שווה בין השניים.

 

מנגד טען המבקש כי הוא מקפיד להגיש את הדוחות בזמן, אך לא נתן הסבר מספק בנוגע לחלוקת המשאיות, לאחר פירוק העסק.
בית המשפט המחוזי קיבל את טענות הנאמן ודחה את הבקשה למתן ההפטר. עוד קבע כי החייב נדרש להוסיף לקופת הנושים סכום משמעותי טרם יקבל את ההפטר, וכי יש לפתור את החלוקה האי שוויונית של המשאיות.

 

השותף מימן 75% מעלויות רכישת המשאיות

 

בעקבות דחיית הבקשה, הגיש פושט הרגל ערעור לבית המשפט העליון. המבקש טען כי המחוזי טעה בנוגע לטענה שלא נעשתה חלוקה שוויונית של המשאיות.

 

לדבריו, אחת המשאיות שלא היתה מבוטחת נגנבה, שתי משאיות עוקלו על ידי המוסד לביטוח לאומי, ואת המשאית הרביעית הוא מכר ובסכום שקיבל עבורה, הוא השתמש להחזיר חלק מחובותיו. כמו כן הדגיש שגיסו מימן 75% מעלויות רכישת המשאיות, על כן לא מדובר בחלוקה שוויונית.

 

המבקש טען כי הוא אינו יכול להוסיף עוד כסף לקופת הנושים, מאחר ואין ברשותו עוד רכוש שהוא יכול למכור. וציין כי המשך ניהול הליכי פשיטת הרגל לא יביא תועלת לנושים, על כן הוא מבקש לקבל את ההפטר.

 

הבקשה נדחתה אך המבקש יוכל להגיש בעתיד בקשה נוספת

 

בית המשפט קבע כי המבקש לא הצליח להוכיח ששותפו לעסק היה זכאי לקבל שלוש משאיות, מכיוון שמימן 75% מעלות רכישתן. כמו כן, לא הוצגו מסמכים המאשרים את מכירת המשאית הרביעית והכנסת התמורה לקופת הנושים.

 

בנסיבות אלה דחה בית המשפט את הבקשה, אך עם זאת אפשר למבקש להגיש בהמשך בקשה נוספת לצו הפטר, לאחר שיתברר עניין חלוקת המשאיות והכסף שקיבל תמורת מכירת המשאית.

 

רע"א 3127/14 

לשאלות, תגובות או הערות לחץ/י כאן

 


מאמרים נוספים בתחום

חדלות פרעון בפשיטת רגל לפי הרפורמה החדשה

דיני חדלות פרעון מסדירים את המצב שבו חייב אינו יכול לפרוע את חובו ונחשב לחדל פרעון, ואינו יכול לשלם לנושים את מלוא סכום החוב. פשיטת רגל היא הליך חדלות הפירעון החל על יחידים 

הגשת דוחות תקופתיים במסגרת פשיטת רגל

חייב בפשיטת רגל נדרש למסור אחת לחודשיים דוח על מצבו הכלכלי. אי הגשת דוחות מלאים המפרטים את הכנסותיו והוצאותיו של החייב עלול לגרום לביטול הליך פשיטת הרגל.  

מהם חובות אבודים בפשיטת רגל?

האפשרות לבקש מרשויות המסים הכרה בחובות אבודים ולקבל החזרי מס עומדת בפני נושים שאינם מצליחים לגבות כספים המגיעים להם, וככל הנראה גם לא יצליחו לפרוע את החוב בעתיד.  

חוסר תום לב לאחר מתן צו כינוס

הסתרת מידע, מסירת פרטים שקריים ואי גילוי פרטים לכונס הנכסים הרשמי מהווים התנהגות חסרת תום לב מצד החייב, אשר עלולה לגרום לאי מתן הפטר ולהפסקת הליך פשיטת רגל.  

פשיטת רגל בהליכי גירושין

איום בהליכי פשיטת רגל הוא אסטרטגיה מוכרת בהליכי גירושין, ופעמים קרובות ההליך מנוצל לצורך השלכה על חלוקת הרכוש בין הצדדים באמצעות הברחת נכסים וחיוב בתשלום מזונות. 

הגבלות לאחר מתן צו הפטר: כיצד להסיר מגבלות בסוף הליך פשיטת רגל?

צו הפטר מוחק את החובות שיש לחייב בפשיטת רגל, ומסיר כל מגבלה שחלה עליו, כמו למשל פתיחת חשבון בנק, הקלות מול רשויות וביטול צו עיכוב יציאה מהארץ.  

מהם חובות בפשיטת רגל שאינם ברי הפטר?

צו הפטר פוטר חייב בפשיטת רגל מחובותיו, מלבד חובות שאינם ברי הפטר, הכוללים חובות בשל קנסות, חובות שנוצרו במרמה וחוב מזונות. 

הפטר לאלתר בפשיטת רגל

הפטר לאלתר ניתן במקרים חריגים מיד לאחר ההכרזה על פשיטת רגל, כאשר לחייב אין כל נכסים למימוש חובותיו והוא נטול כושר השתכרות בהווה ובעתיד, בשל מצב בריאותי קשה או גיל מתקדם. 

פשיטת רגל שניה: מתי ניתן להגיש בקשת פשיטת רגל נוספת?

חייב שהוכרז כפושט רגל על פי בקשתו וקיבל הפטר, אינו רשאי להגיש בקשה נוספת לפשיטת רגל, אלא רק לאחר שחלפו חמש שנים מיום מתן ההפטר.  

תביעת חוב מזונות בפשיטת רגל

תביעת חוב מזונות מוגשת עם שאר תביעות החוב של הנושים, אולם חוב מזונות הוא חוב בדין קדימה, אשר זוכה לעדיפות על פני חובות אחרים.  



המידע המוצג באתר זה אינו מהווה יעוץ משפטי או כל יעוץ אחר. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. כל המסתמך על המידע באתר עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתנאי השימוש.